Ny linje mellom Tyskland og Oslo

Ny linje mellom Tyskland og Oslo

Viasea lanserer ny ukentlig service fra Lübeck til Oslo.

- Vi er godt fornøyd med at Viasea åpner nok en linje til Oslo. Dette viser at den positive trenden med mer Europalast til Oslo den miljøvennlige sjøveien fortsetter, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.


For å kunne tilby markedets beste shortsea-løsning fra Europa til Norge, har Viasea valgt å starte ukentlig service mellom Lübeck og Oslo, melder Viasea i en pressemelding. Ruten vil gå fast hver uke og starter i Lübeck, Tyskland, avgang er hver søndag med ankomst Oslo tirsdag morgen. Den første avgangen fra Lübeck finner sted 28. april 2019.

Viasea har siden starten utelukkende fokusert på shortsea markedet i Europa. Dette har medført høy presisjon og pålitelighet i rutetidene, og vil også være tilfellet for den nye Lübeck-servicen.


- Med vårt eksisterende rutenett dekker vi Baltikum, Polen og Vest-Europa svært godt. Ny rute fra Lübeck etableres for å komplettere vårt tilbud ytterligere. I Lübeck er det svært gode togforbindelser til og fra store deler av Europa, og dette åpner for mange nye muligheter, sier Morten Pettersen, Managing Director i Viasea.

Viasea er en dedikert shortsea-operatør med to hovedmål; Å tilby et reelt alternativ til bilfrakt, samt å være den mest pålitelige servicen innenfor sitt område.
Å frakte gods sjøveien har vist seg å være rimeligere og mer miljøvennlig sammenlignet med andre former for transport. Med de togforbindelsene Lübeck havn kan tilby, gjør Viasea det enklere for kundene å velge mer miljøvennlige fraktløsninger.

Om Viasea;
Rederiet Viasea Shipping AS ble etablert høsten 2016 med hovedfokus på shortseatrafikken i Europa. Oppstarten var en fast rute mellom Moerdijk (Rotterdam) - Moss og Oslo. I 2018 utvidet Viasea med fast rute fra Baltikum til Oslo, via Polen. I
tillegg ble anløp i Kristiansand inkludert som en del av Rotterdam-Oslo ruten. Viasea er et Norskeid selskap og er uavhengig av andre rederier.