Besøk et staselig seilskip

Besøk et staselig seilskip

USCGC Eagle er skoleskip for den amerikanske marinen og har åpent skip i Oslo havn 5 og 7. mai.

Det 90 meter lange seilskipet USCGC Eagle vil ligge ved Vippetangen. Dette er et av to aktive opplæringskip i den amerikanske marinen, med fremtidige kadetter og offiserer under opplæring om bord. Navigasjon, sjømannskap og manøvrering er noe av det som står på læreplanen. I alt er det et mannskap på 100 om bord. Seilskipet har hjemmehavn i Baltimore, men vil i løpet av sommeren flytte over til New London i Connecticut. Eagle som går under kallenavnet «Americas Tall Ship» deltar på flere internasjonale regattaer for store seilskip.

Åpent skip     søndag 5. mai kl.14-19
                            tirsdag 7. mai kl.10-19

Opprinnelig tysk
Seilskipet ble bygget som det tyske opplæringsskipet Horst Wessel i 1936, og var flaggskip i opplæringsflåten til «Kriegsmarine».  Her trente tyske sjømenn i seilteknikker. Adolf Hitler besøkte skipet 21. august 1938. Seilskipet ble i 1942 utstyrt med blant annet antiluftskytsvåpen og var aktivt frem til slutten av andre verdenskrig. Etter krigen vant USA  «loddtrekningen» og fikk skipet som krigsreperasjon.

Kolliderte med bro
USCGC Eagle har vært utsatt for flere dramatiske hendelser. 27. januar 1967 kolliderte skipet med skipet Philippine Jose Abad Santos, som heldigvis endte uten personskader. På vei tilbake til basen etter tokt 1. juli 1972 ble to av de tre mastene ødelagt i møte med broen, Gold Star Memorial Bridge som går mellom New London og Groton i Connecticut. Skipet måtte gå gjennom en omfattende reperasjon.

Bilde: US Coast Guard